BLOG

Graag deel ik hier mijn beste hypnofit® tips in de BLOG om andere sporters te inspireren. Heb jij een afspraak voor een proefles met mij op de agenda staan? Dan vind je hier ook mijn beste voorbereidingtips!

 

2022-03-30

5 tips voor het kiezen van de beste trailschoenen

Schermafbeelding 2022-04-12 om 23.25.59.pngTip 1: Loopanalyse
Net als bij hardlopen op de weg, moet je analyseren wat je nodig hebt van een schoen op basis van je off-road hardloop en trainingsstijl. Ga voor deskundig advies over trailschoenen naar Steenboksport, waar de  experts uw looppatroon kunnen beoordelen om de juiste schoen voor jou te vinden.

Tip 2: Houd rekening met de seizoenen!
Elk seizoen heeft een specifieke ondergrond zoals zachte modder, zand, sneeuw etc.
Schoenen om te overwegen:
- Vooral profiel is erg belangrijk in de natte seizoenen. 
- Lichtgewicht ontwerp
- Matig stijve constructies voor stabiele voetplaatsing
- Teenbeschermers en bescherming onder de voeten tegen stenen en wortels
- Veerkrachtige tussenzooldemping

Tip 3: Fit & Feel!
Trailschoenen moeten goed om je middenvoet passen en stevig rond de hiel zitten om uitglijden te voorkomen. Je hebt echter nog steeds ruimte in de voorvoet nodig om van richting te kunnen veranderen op die haarspeldbochten en de onvermijdelijke teenstoten zo nu en dan.

Tip 4: Demping & Comfortvoorkeur
De demping hangt af van hoeveel bescherming je onder je voet wilt terwijl je door de modder raast. Met minder demping kun je agressiever zijn op de paden met hogere snelheden, terwijl meer demping de impact op je lichaam zal helpen verminderen. Om het niveau van demping te meten, bestaan trailrunningschoenen met dikke tussenzool.

Tip 5: Prijs versus kwaliteit
De duurste trailschoen is niet altijd de beste schoen of degene voor jou. De eigenschappen van een trailrunningschoen en uw trailrunningdoelen zijn een belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van de meest geschikte trailschoen.

EXTRA Tip: Van de bootcamptrainer
Vaak krijg ik de vraag welk type schoenen te dragen tijdens de BOOTCAMP  trainingen. Dit geldt minder voor de Outdoor Work-Out op de P+R Meerstad maar geldt wel als je de Outdoor Work-Out doet in Ten Post op de zandondergrond. Schoenen zijn natuurlijk heel persoonlijk en moeten comfortabel zitten. Hiervoor zijn de wereld aan merken beschikbaar in verschillende prijsklassen. Persoonlijk ben ik een INOV-8 man die zijn merk kenmerkt in de ervaring en ontwikkeling in offroad trailrunning, survivalruns en obstacle running. Daar is ook het prijskaartje na, maar let wel de juiste schoen bij de juiste ondergrond bepaald wel in zekere mate je veiligheid. Je hebt wellicht ervaren dat vooral in deze periode je echt door de modder moet ploegen en grip is daarbij essentieel. Het dragen van ‘gewone’ sportschoenen tijdens de BOOTCAMP is vragen om problemen en raad ik je daarom ook echt af. Om jullie een idee te geven van de afwegingen welk schoenen ikzelf gebruik, breng ik mijn collectie onder jullie aandacht en daarbij gaat het vooral om het profiel (zie foto). De totale specificaties kunnen jullie wel vinden op de site van INOV-8. Mocht je overwegen om schoenen te gaan aanschaffen, ga dan naar Jan Douma van Steenboksport aan de Koningsweg (andere kant Ring van de P+R). Hij kan je goed adviseren en je kunt zelf ervaren wat comfortabel zit. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag. Met sportieve groet Jerymias.

Jerymias - 20:57:02 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn